Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Teroristické útoky z posledních týdnů umožnily politikům zostřit rétoriku proti nekontrolovanému přístupu k Internetu i službám, které nám na síti zajistí anonymitu. Nyní jde tak i o volně přístupné Wi-Fi hotspoty a software Tor.
Mr.Lolendo (259) | 7.12.201518:07
A co takhle radši se snažit řešit jádro problému. Tedy vznik terorismu než se snažit omezovat svobodné prostředky. Jak kdysi moudrý člověk řek: Zbraň sama o sobě není nebezpečná či zlá. Nebezpečnou a zlou se stává už v rukou člověka.

Chování dnešního světa mi připomíná školku kde se děti trestali zakázáním­/regulováním hraček.
Odpovědět5  0
ivan_g (4) | 8.12.20159:57
Nevím, jak chceš řešit jádro problému když ono je někde jinde než to tvrdí ­"páni­" světa. Hodně jednoduše to vidím takhle: Jsem výrobce zbraní, chci vydělávat prachy, tak co musím? Své zbraně prodat! Komu když se budme všichni milovat? kdo si koupí bombu jen pro to aby jsem já vydělal a on se na ni koukal? Nikdo. Potřebuji nepřítele a strach. Kdysy to byl východní socialistický blok. Ten zanikl. Tak co udělám? ­"Vyrobím­" teroristy, nebo někoho jiného. Jak přinutit lidi, aby se nechali sami od sebe sledovat? No předce strachem, jedno z čeho...
Až vyhubíme teroristy, tak si zase vyrobím jiného nepřítele no a ten musí začít ubližovat nevinním lidem abych mohl proti němu bojovat. Pak můžu zase vyrábět zbraně, špehovací techniku, hlídat lidi a vědět co děláš doma ve vaně. O to jde mocným o nic jiné. Když chci nový bazén musím prodat raketu, nebo sledovací systém nebo já nevím co.
Jádro problému je v samotné podstatě člověka. Nejde ho řešit... A teď mi to nandejte, stejně vím, že v podstatěmám pravdu...
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 8.12.201518:03
Však ano. Přesná definice moci zní.
Na začátku je třeba vytvořit obecně přijímaný ideál např. beztřídní spravedlivé společnosti. Pak použít propagandu, že právě toto je jedinečné řešení přinášející štěstí a blahobyt. Pak se musí najít nepřítel a zasít strach do společnosti. Kdo není s námi, musí být odstraněn. Tím se omezí individuální práva a mocenský aparát má vše pod kontrolou.

Možná přirozenost člověka ale ne přirozenost přírody a už vůbec vesmíru. Tato naše přirozenost nás odsuzuje k naprosto nevyhnutelné záhubě.

Řešení existuje ale na myšlení dnešní společnosti je až příliš radikální a bohužel ne všichni by byli schopni to pochopit. Aspoň ne současné generace ale ty budoucí ano pokud by byli řádně vedeni od dětství.
Odpovědět0  0
Eskymak (1057) | 7.12.201515:23
Kdy se software předával na fyzických nosičích, protože přes internet ho přenést jednoduše nešlo. Dříve to bylo kvůli rychlosti, dneska kvůli cenzuře.

Jeden by čekal, že USA bude zavádět podobná omezení jako první. Jenže v USA má doma skoro každý nějakou střelnou zbraň, takže zavádět něco podbného by mohl být problém. Národ žabožroutů, který prohrál všechny války, kde vrcholem nesouhlasu je stávka, se nechá omezit snadno. A kriminálníci? Ti mají černý trh, který jim dodá vše co potřebují, od anonymizačního SW, po výbušniny.

Sent from TOR. :­-)
Odpovědět4  0
pidalin (1501) | 8.12.20158:08
Přesně. ;­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.